No Widgets found in the Sidebar

A megosztás törődés!

Ossza meg

Csipog

Ossza meg

Mindannyian tudjuk, hogy a kalória nagyon fontos, ha a fogyásra vonatkozik. Mindaddig, amíg kevesebb kalóriát eszik, mint amennyit éget, fogyni kell. A logika sok egészséges felnőtt számára hangos, de ezt a logikát is túl messzire tudjuk venni. Egészséges, fenntartható fogyás esetén sokkal több korlátozás nem mindig okoz jobb fogyást. Valójában a túl kevés kalória étkezése veszélyeztetheti az alultápláltságot, ami egészségtelen súlycsökkenést és tápanyaghiányt eredményez.

Napi napi kalóriatorral kell rendelkeznünk, napi 1200 kalóriát és napi 1500 kalóriát a férfiak számára. A Nemzeti Egészségügyi Intézetek ajánlásai szerint.

Mi történik valójában, ha arra készteti magát, hogy kihagyja az ételeket?

A böjt és a krónikusan alulteljesítés közötti különbség (ami éhezést okozhat) időtartam kérdése. A böjtöt gyakran gyakorolják néhány órás időtartamon, de bár a kifejezés rossz eredményeket szerzett a hírhedt böjt vagy a „méregtelenítő” étrendből (gondolom: Cayenne Pepper étrend), a fogyás böjtje biztonságos lehet. Testünket valójában a rövid távú böjt kezelésére hozták létre, például amikor alvás közben nem eszünk nyolc órát. 4–8 óráig is menünk étkezés nélkül, amikor az élet forgalmasabb pillanatainak során kihagyjuk az ételeket.

Másrészt, ha több napig élelmezés nélkül jár, vagy kevesebb, mint a kalória hetekig és hónapokig, az alultápláltság veszélyét jelentheti. A jól táplált egyéneknek elegendő tárolt üzemanyagot hordozunk ahhoz, hogy 1–3 hónapig kielégítsük igényeinket izomszövet és zsír formájában. A testünk azonban csak 1–2 napos glikogént (a test szénhidráttárait) tárolhat, amelyet, ha nem feltöltik, gyorsan felhasználják a vércukorszint fenntartására.

A szolgáltatáshoz kapcsolódik a Covid-19 környezetben és az autoimmunitásban

Néhány napos alulteljesítés után a test az energiatervezési módra vált, jelezve, hogy az anyagcseréje lefelé lelassul, így kopottnak és élesnek érzi magát. Ahogy a szénhidráttárak alacsonyan működnek, a fehérje és a zsír az üzemanyag domináns forrásai. 48 óra elteltével étel nélkül, a tested kifogy a glikogénből, hogy a leginkább szükségük van a két szervnek: a vörösvértestek és az agy. Noha a glükóz az egyetlen üzemanyag -vérsejt, amely képes futni, az agy zsíros ketontestekkel kezdi alkalmazkodni az energiához. Az alapvető energiaigények kielégítése érdekében a test a zsír mellett felgyorsítja az izmok és a szervek lebontását.

A lassabb anyagcserét és a zavart mellékhatásokat. Túl kevés kalória van a fedélzeten, hogy a napi tevékenységein keresztül a teste megtanulja, hogy kevesebbet éljen az anyagcseréjének jelentős lelassításával. Rövid távon lassúnak, ingerlékenynek és apatikusnak érzi magát. Miután abbahagyta az alulerázást, egy ideig tart, amíg a tested felépül, és az anyagcseréje, hogy visszamenjen.
Hasznos izmok és szervek elvesztése. Csak azért, mert alkalmazkodott a ketontestek használatához, nem jelzi, hogy a testének egyáltalán nem lesz szüksége glükózra. Minimális vércukorszintet kell fenntartani, hogy életben tartsa, hogy a test továbbra is lebontja az izmokat és a szerveket. Hosszú távon ez egy fontos probléma, mivel a tested nem különbözteti meg a létfontosságú szöveteket (gondolom: szív, vese, vérsejtek) és a kevésbé létfontosságú szövetek (gondolj: vázizom). Az idő múlásával ez a bontás gyengíti és károsítja a kritikus szerveket.
A tápanyaghiány nagyobb kockázata. eating very few calories will also decrease the variety of foods you can eat, boosting your risk for nutrient deficiency. The type of nutrient deficiency that can occur depends on the food(s) that are being restricted. Noha nem mindenkinek, aki krónikusan alulteljesítést tartalmaz, automatikusan diagnosztizálható étkezési rendellenességgel, az anorexia betekintést nyújt a tápanyaghiány típusaiba, amelyek valószínűleg a hosszan tartó éhezésből származnak. This includes but isn’t limited to deficiencies in calcium, iron, zinc, vitamin D and the B vitamins, in addition to hazardous electrolyte imbalances and protein malnutrition.
Every body is different, so it’s crucial to experiment and see what works best for you. just know that undereating is not a good long-term option for living a healthy life or achieving or maintaining weight loss.

Link to this post:NOT eating will not make you fit!
Related  Fall/winter medicine cabinet Essentials0/5

(0 vélemény)

A megosztás törődés!

Ossza meg

Csipog

Ossza meg

By bqmct

Leave a Reply

Your email address will not be published.