No Widgets found in the Sidebar

A megosztás gondoskodik!

Ossza meg

Csipog

Ossza meg

„Apple-juice-1”

Audio lejátszó

00:00
00:00
00:00

Apple-Juice-1

1.

„Apple-juice-1”

8:51

Bevezetés

Hú, milyen különbség lehet néhány évig. Lehet, hogy tisztában van azzal, hogy a táplálkozási szakemberek, a cukorbetegek, az endokrinológusok, a toxikológusok és minden olyan ologist, akire gondolhat, évtizedek óta háborút folytatnak az almalé ellen. A 80 -as években aggodalomra adtak okot az ologistáktól, hogy az almalé alultápláltságot okozott a kisgyermekekben, a 90 -es években aggódtak a kémiai alar miatt, amelyet az alma növekedésének fokozására használtak, és ma, az almalé és más édesítették, más szerint Az italok az elhízás járványának középpontjában állnak. Mindez a figyelem és a rossz hír az almaléról! Mindezen háttér megértése, nagy érdeklődéssel olvastam egy közelmúltban elismert gyermekgyógyászati ​​folyóiratban, amelyben megemlítette, hogy a vízzel hígított almalé nagyszerű keverék lehet, hogy orálisan rehidratáljon egy kiszáradt gyermekeket, akiknek hányása és hasmenése van. Tehát ma azt hittem, elmondom neked erről az új kutatásról, és beszélek egy kicsit a gyermekek kiszáradásáról.

Zenei bevezető

Egy ideje nem vettem le a hallgatóimat a Science Lane -t, miért nem veszünk néhány percet arra, hogy beszéljünk a gyermek víz egyensúlyának tudományáról. Valószínűleg mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy egy gyermek testének szüksége van a víz és a víz egyensúlyára, hogy egészséges maradjon, megőrizze a vérnyomásukat és megszabadítsa testét a hulladékoktól. Víz, ételből és italból származik, míg a víz a vizeletben és a székletben elveszett víz összege, valamint az úgynevezett érzéketlen víz, azaz a lélegzetünkben lévő víz, és a gyermek bőréből elvesztette a párolgást. Mint mondtam, a víznek és a víznek folyamatosan egyensúlyba kell hoznia, de amikor egy gyermek beteg, a bevitel drasztikusan csökkenhet. Csak rövid ideig, kb. Két nappal azelőtt, hogy testük nagyon súlyos kiszáradást indít, csak egy rövid ideig tolerálhatják a rossz vízfelvételeket. A leggyakoribb állapot, amikor egy gyermek kiszárad, hányás és hasmenés -betegség esetén. Láthatja, hogy amíg ez folyik, a víz a hányási szakaszban teljesen megállt, és nem csak ezt, a víz nagyon gyorsan elveszíti a hasmenést, az izzadság és a lélegzetük során. Szerencsére a gyermekeknek általában fantasztikus vesék vannak, amelyek még egy vízválság idején is, mint például a lázas hasmenés betegség, a gyermeket a víz egyensúlyának közelében tarthatják, ha a vizelet formájában jelentősen csökkentik a vizet. de a víz, a cukor és a sóbevitel létfontosságú a hasmenéses gyermekek számára; Ezen anyagok bevitelének fenntartása szó szerint életben tartja a gyermeket, amíg az egészségügyi probléma el nem telik.

Kapcsolódó hétvégi reflexió

A legjobb rehidrációs folyadék?

Szóval, mi a legjobb rehidrációs folyadék egy olyan gyermek számára, akit kérdezel? A gyermekgyógyászati ​​irodalom tele van azzal a helyzetben, hogy a gyermekek különféle italokat kapjanak egy hasmenés -egészségügyi probléma során, és különféle életet veszélyeztető víz- és só -egyensúlyhiányt fejlesszenek ki. Ha a gyermek veséje nem kapja meg az ideális mennyiségű vizet, cukrot és sót a rehidráció során, akkor a dolgok nagyon rosszul mennek. A lot of effort has gone into figuring out what that exact right amount of water, sugar, and salt are. Innen származtak Pedialyte és más elektrolit italok. They are the gold standard for rehydration… until now. Remember that study I told you about, well, the authors of this study compared an oral electrolyte option like pedialyte to diluted apple juice as a rehydration fluid. The two study groups were compared to see if one had a greater failure rate for oral rehydration. AND… it turns out that the diluted apple juice group had fewer children progressing to a lot more severe dehydration. (apple juice group 17% versus 25% electrolyte group) Presumably, the youngsters drank a lot more of the diluted apple juice considering that it tasted better than the electrolyte solution. To me, Pedialyte tastes a lot like sweat so I think the youngsters just were a lot more ready to drink the apple juice. I don’t think hospitals have changed to diluted apple juice for oral rehydration yet, but expect that they may. Certainly, I think if a parent wished to try diluting pasteurized apple juice 1:1 with water and using this as a rehydration fluid for a child  6 months or older with gastroenteritis, I think this reasonképes. De ne felejtsük el, az almalé vagy az almalé, ha a gyermeke 8 órát megy vizelet nélkül, gyengenek tűnik, szájszárazságú, sírásakor nem lesz könnyek, hideg kezével és lábával rendelkezik, vagy csak nagyon rosszul néz ki, Szerezzen némi segítséget ideális távol. Gyermeke kiszáradhat!

Kapcsolódó 6 út A hála megváltoztatja az anya életét

Nos, remélhetőleg egy kicsit többet tudsz a gyermekek víz egyensúlyáról és kiszáradásáról, miután meghallgatták a vitát. A dehidrációról szóló sokkal többet, ne hagyja ki a korábbi pedcastot, amelyet a témában készítettem: . Ha örül a tanulásnak és a gyermekek egészségügyi problémáinak gondolkodásában a Pedcast -okkal, menjen tovább, és jelentkezzen be a blogomra a www.docsmo/com vagy az iTunes oldalon. És ne feledje, hogy bármilyen hozzászólást megoszthat a webhelyemen a rokonokkal és a barátokkal, ahogy szeretné. Ingyenes és könnyű. Menj előre, és szerezze be ingyenes gyermekkori oktatását. Ez a Doc SMO, a népszerű stúdió 1E műsorszolgáltatása, emlékeztetve arra, hogy éber maradjon, ha gyermeke létrehozza a surkokat. a következő alkalomig.

SMO jegyzetek:

A legjobb lé a hasmenéses gyermekek orális rehidrációjára.

Link ehhez a bejegyzéshez: gyógyszerfelhasználás az almalé számára? (Pedcast)

0/5

(0 vélemény)

A megosztás törődés!

Ossza meg

Csipog

Ossza meg

By bqmct

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.