No Widgets found in the Sidebar

A megosztás törődés!

Ossza meg

Csipog

Ossza meg

Úgy tűnik, hogy testünk anyagcseréje támogatja a feldolgozatlan ételek kalóriáját – például teljes kiőrlésű gabonaféléket, friss gyümölcsöket és zöldségeket az áprilisi Cooking Light magazinban idézett lenyűgöző tanulmány szerint. A Kansasi Állami Egyetem táplálkozási professzora által tavaly készített tanulmány megállapította, hogy nem minden kalória lehet egyenlő: „A test jobban éghet a teljes ételekből származó kalóriákkal, mint a feldolgozott ételek kalóriái, mint például a csípők.” Ezért a teljes ételek fogyasztása és a feldolgozott ételek valójában szép lendületet adhat az anyagcserének!

A kutatók két étkezést tápláltak, pontosan azonos számú kalóriával; Az egyetlen különbség az volt, hogy az ételt mennyire dolgozták fel. Az A csoportban valódi sajttal készült szendvicseket kaptak teljes kiőrlésű kenyérre; A B csoportot a feldolgozott sajttal készítették rostos, fehér kenyérrel. Az élelmiszer- és táplálkozási kutatásban közzétett eredmények azt mutatták, hogy a feldolgozott étkezés csökkentette az étrend által kiváltott termogenezis arányát-az étkezés és az emésztés során elégetett kalóriák számát-közel 50% -kal összehasonlítva a teljes ételekkel készített étkezéshez.

Íme néhány egész étel vagy gondolat: Noha az egyetlen szendvicsből elégetett kalória kicsi lehet, a Whole Foods által okozott anyagcseréjének növekedése a tipikus személy napi kalóriaköltségének kb. 10% -át teszi ki. Más szavakkal: a teljes ételek és a feldolgozott ételek fogyasztása azt jelentheti, hogy a különbség egy év alatt körülbelül tíz fontot veszít vagy megszerez!

Az energia és az energia kiegyensúlyozása kritikus fontosságú az elhízás válságának megoldásához, de a kalóriaszámolás unalmas lehet, és valószínűleg nem a valódi válasz. Jobb megközelítés a Whole Foods megközelítés, mivel az amerikaiaknak növelniük kell a tápanyagok hosszú listájának, beleértve a rost, a kálium, a kalcium és a D -vitamint is, a teljes ételekhez kapcsolódnak. Több gyümölcs, zöldség és teljes kiőrlésű gabona fogyasztása ezeket a tápanyagokat olyan formában biztosítja, amely szintén kalóriatégető előnyt jelenthet.

Kapcsolódó gyanúja gyermekének étkezési rendellenessége van? Kérdezd meg fogorvosát

Vegye ki a vezetést a vörös fényből, a zöld fényből, enni jobbra, ami minden étkezéskor ösztönzi a gyümölcsöket és a zöldségeket, hangsúlyt fektetve a teljes ételek kiválasztására. Tehát tegye el ezeket a feldolgozott chipeket, és válasszon egy almát vagy néhány szamócát!

Erről a szerzőről

Joanna Dolgoff, M. D. gyermekorvos, gyermek elhízási szakértője és a Red Light, Green Light, Eat Jobb (Rodale, 2009) szerzője. Dr. Dolgoff gyermek- és serdülőkori súlycsökkentő programja () szerepelt a WABC News, a WNBC News, a Fox 5 Morning Show, a My9 News és a WPIX News oldalon. Emellett darabokat forgatott a Today Show -val, és az Extra hivatalos blogger a Huffington Post számára, és a Camp Shane hivatalos orvosa, az ország legnagyobb fogyás táborának. A 45 különböző államból származó gyermekek lefogynak Dr. Dolgoff online fogyás programjával () .Dr. Dolgoff részt vett a Princetoni Egyetemen és a NYU Orvostudományi Iskolában, és gyermekgyógyászati ​​rezidenciáját a New York -i Columbia Presbyterian Gyermekkórházban fejezte be. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia igazgatóságának tanúsítvánnyal rendelkező munkatársa és egykori tanúsított fitnesz oktató. Dr. Dolgoff a New York -i Roslynban lakik férjével és két gyermekével, 4 és 7 éves korában.

Link ehhez a bejegyzéshez: Az összes kalória egyenlő?

0/5

(0 vélemény)

A megosztás törődés!

Ossza meg

Csipog

Ossza meg

By bqmct

Leave a Reply

Your email address will not be published.